محل تبلیغات شما

      در حال حاضر در کشور عزیزمان بسیاری از افراد اعم از حقیقی و حقوقی، یکی از اصلی ترین زیرساخت های تولیدشان بسته به تامین و استحصال از منابع آب زیرزمینی است. بدین نحو که اکثر واحدهای تولیدی موجود در کشور چه اراضی کشاورزی (واحدهای زراعتی، باغبانی، گلخانه ای و …)، واحدهای تولیدی دام و طیور و آبزی پروری، واحدهای صنعتی و حتی خدماتی، منبع تامین آب خود را بهره گیری از منابع آب زیرزمینی قرار داده اند. و متاسفانه در سالهای اخیر با افت سطح ایستابی منابع آب زیرزمینی و کاهش حجم مخزن سفره ها، بسیاری از این واحدها دچار مشکلات فراوانی جهت تامین آب مورد نیاز خود شده اند و به اجبار روی به انجام مطالعات ژئوفیزیکی جهت اکتشاف آب های زیرزمینی و تعیین بهترین محل حفر چاه آورده اند. و قاعدتا همیشه برای این افراد و حتی سایرین این سوال بوده است که چگونه با بهره گیری از علم ژئوفیزیک و با لحاظ نمودن چه عواملی می توان منابع آب را در یک محدوده مطالعاتی اکتشاف نمود لذا اینجانب تصمیم گرفتم تا با لحاظ تجربیات شخصی و آموخته های دانشگاهی و با زبانی ساده و فارغ از مسائل پیچیده علمی و محاسباتی روند انجام این مطالعات و عواملی که یک کارشناس ژئوفیزیک در انجام این مطالعات لحاظ می کند را در این مقاله بیان نمایم امیدوارم که مورد توجه مخاطبین محترم قرار گیرد:

به صورت کلی آبخوان های موجود را می توان در یک دسته بندی به دو نوع آبخوان های موجود در محیط های متخلخل (آبرفتی) و آبخوان های موجود در سازند سخت تقسیم بندی کرد.

نوع اول مهمترین و اصلی ترین بخش تشکیل دهنده آبخوان های موجود را تشکیل می دهد به نحوی که بیشینه ی مصرف آب زیرزمینی اعم از شرب، صنعت و کشاورزی از این منابع تامین می شود. آبخوان های نوع دوم و یا همان آبخوان های موجود در سازندهای سخت به دلیل داشتن محدودیت های خاص خود صرفا در موارد خاص و بیشتر در جهت تامین آب شرب استفاده می شود. فلذا در این مقاله تکیه مبحث بر روی آبخوان های نوع اول و یا همان آبخوان های آبرفتی خواهد بود.

1- معرفی آبخوان‌های موجود در محیط‌های متخلخل
این نوع آبخوان‌ها از اصلی‌ترین محیط‌های شکل‌دهنده سفره‌های آب زیرزمینی هستند که همان‌گونه که از نامشان برداشت می‌شود در این نوع آبخوان‌ها، آب درون فضای خالی مابین خلل و فرج موجود در ذرات تشکیل‌دهنده ذخیره می‌شوند. در حقیقت در اثر چینش نامنظم ذرات تشکیل‌دهنده یک محیط متخلخل، فضای خالی‌ای ایجاد می‌شود که آب درون این فضای خالی ذخیره می‌شود. مهم‌ترین نوع اینگونه آبخوان‌ها، آبرفت‌ها می‌باشند.


شکل1: فضای خالی درون یک محیط متخلخل و مسیر جایگیری و حرکت سیال

چاه فاضلاب ، دلایل حفر و مختصات آن

اکتشاف آب و تعیین محل مناسب حفر چاه به روش ژئوفیزیک

روز جهانی آب گرامی باد.

آب ,های ,موجود ,آبخوان ,نوع ,زیرزمینی ,آبخوان های ,موجود در ,آب زیرزمینی ,های موجود ,منابع آب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها